Popis
Černý čaj z čajové zahrady Orangajuli, ležící v oblasti Mangaldai sousedící s Bhútánem. V nálevu oranžovohnědé barvy dominuje ve vůni i chuti šťavnatý pomeranč.
ČERNÝ ČAJ
Nápoj, který se těší dlouhé oblibě převážně díky anglické koloniální tradici. Od bílého a zeleného čaje se liší zpracováním lístků. Při sušení dochází k úplné fermentaci, díky čemuž lístky ztmavnou a chuť nálevu získá na intenzitě.
Černý čaj obsahuje kofein, proto se nedoporučuje pít ve večerních hodinách. Během dne však má na naše tělo i mysl mnoho blahodárných účinků:
- nabíjí energií
- je bohatý na antioxidantů
- zlepšuje schopnost soustředit se
- zlepšuje zažívání
- snižuje úroveň stresu a podporuje dobrou náladu
Ne nadarmo je ve Velké Británii šálek čaje lékem na (téměř) všechny bolesti světa.
O VÝROBCI ČAJE OXALIS
SLOŽENÍ A SPECIFIKACE
Složení | černý čaj |
Alergeny | může obsahovat stopy skořápkových plodů |
Příprava | Vroucí vodou zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev. |
Země původu | Indie, Česká republika |
Trvanlivost | min. 6–12 měsíců dle dostupnosti |
Balení | sypaný čaj v sáčku, 60 g |
Skladování | skladujte v suchu a při teplotě do 25°C |
Speciální | obsahuje kofein |
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.